Lempiruoka

Koko perheen herkkua on lasagne. Sen tekeminen ei ole vaikeaa, mutta se ei taitu hetken mielijohteesta. Varsinkin jos haluaa ekstrahyvää, täytyy bolognese -kastikkeen muhia pitkään. Niinpä teen kerralla ison satsin kastiketta, josta puolet menee pakkaseen. Ensi kerralla lasagnen tekoon ei menekään kovin kauaa.
Tämä bolognese -resepti on kulkeutunut äitini mukana Ranskasta. Se on sitten ajan mittaan muokkautunut tekijänsä käsissä. Luulen, että on edelleen kovin lähellä originelliä versiota. Olen lisännyt lasagne -versioon kesäkurpitsan ja sienet, alkuperäisen bolognesen porkkanarinkuloiden sijaan. Jauhelihan voi korvata soijarouheella tai laittaa muutenvaan lisää kasviksia esimerkiksi paprikaa ja ekstraherkkua on kasvislasagne, kun siihen lisää vuohenjuustoa.
Kas tässä ohje isompaan satsiin kastiketta. Tärkeintä on juuri tuo valmistamisen järjestys ja huolellisesti tehdyt vaiheet, jotta mausta tulee vahva ja täyteläinen:

700g jauhelihaa
2prk tomaattimurskaa
puolikas tuubi tomaattipyrettä
kesäkurpitsa
tuoreita herkkusieniä n.10kpl
3 isoa sipulia
1,5 valkosipulia
provencen yrttejä
3laakerinlehteä
merisuolaa
valkopippuria

Pilko kasvikset ja freesaa ne huolella padassa oliiviöljyssä niin, että hieman jo kypsyvätkin. Lisää jauheliha tai soijarouhe. Paista ruskeaksi. Lisää tomaattipyree ja muut mausteet. Anna pyreen ja mausteiden imeytyä jauhelihaan ja paistua yhdessä tovi. Lisää tomaattimurska. Anna hautua 30min.- tunti.

Kommentit
  1. 5

    sanoo

    Aivan varmasti maistuisi mullekin!
    Meillä lapsi inhoaa lasagnea sydämensä pohjasta, enkä sitten jaksa alkaa tekemään niin vaivakasta (mulle se on sitä) aikuisten tähden. Vaikka montaa muuta vaivakasta teen kyllä aikuisten tähden!
    Mun lempiruoka on chili con carne (myös chili sin carne) ja tuo soosi näyttää ihan samalta kun oma versioni siitä. Eikä vain näytä, vaan sisältökin on miltei sama, chilit ja pavut vaan herkkusienten tilalle, joita taas minä en siedä. Ja paprika sopii juu, usein laitankin varsinkin kasvisversioon.
    Melkein samaa soosia käytän moussakaaan, joka myös on herkkuani. Ja nyt tulin ajatelleeksi, että olisko se lasagne sittenkään niin hankalaa, jos samat soosit siihenkin, olen pitänyt hankalana just sitä valkokastikkeen osuutta, ja sullahan ei sitä tässä olekaan.

  2. 6

    sanoo

    Hyvä jos kelpaa! On nimittäin hyvää…

    Liivia: No se juustokastike on kaikkien lasagnelevypakkausten kyljessä… siihen pitää vaan laittaa tuplaten voita, jauhoja ja juustoa, sekä riittävästi suolaa ja pippuria, muskottipähkinääkin, niin siitä tulee hyvää. Palaa pohjaan helposti, jos ei jaksa keskittyä vispaamiseen… olen monasti joutunut tekemään soossin uudestaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *