Syysruokaa

Silläaikaa kun kone oli vailla virtaa, ehdin kaikenlaista.
Tietokone vie yllättävän paljon aikaa päivästä ja sen sijaan, että vietin omaa aikaa keittiön pöydän äärellä tietokoneella loikoilinkin sohvalla ja pesin ehkä pyykkikoneellisen ekstraa.

Tällaista syysherkkuakin kokeilin.
Tämänkin reseptin, kuten lehmänkasa leivän sain minulle tärkeältä Suomenlinnalaiselta.
Valmis -kuva onkin jo epäskarppi kun iltakin jo oli ja valot vähissä sekä paljon nälkäisiä hyörimässä ympärillä.

Noin 1,5 kg raastettua punajuurta
1 aura juusto
1 creme fraiche
suolaa,pippuria
225c n.1,5h
Kuori ja raasta punajuuret.
Aseta vuokaan ensin 3as osa punajuuriraasteesta, sitten creme fraicheä sekä murennettua Aura -juustoa.
Tee kaksi tällaista kerrosta ja lopuksi vielä yksi punajuurikerros.
(Creme fraichen sijasta ajattelin kokeilla smetanaakin ja mietin, että toimisikohan vuohenjuusto…)
Uuniin vaan muhimaan…
Toimi tosi hyvin lisukkeena uunilohelle,mutta monta muutakin tulee mieleen.
Lapset eivät homejuustolle lämmenneet, mutta maistoivat kuitenkin…
Jäipä enemmän meille aikuisille!
Suosittelen!
Kommentit
  1. 4

    Anonyymi sanoo

    tsau hani.

    alkuperäises ohjees olikin smetana, liekö jääny puhumatta ja jos en väärin muista, ni jopa 2prk. Sen kerran jälkeen en kai o tohtinu laittaa ku yhen, mut makoisaa oli se ekaki.

    vuohenjuusto oli uus idea. versio nro3 samast aiheest.

    kynttilänaamunvaloa suokist!

  2. 5

    sanoo

    Anonyymi suokista:Aivan juujuu…en ollut varma siitä smetana jutusta…en viitsinyt tarkistaa kun olitte niin kaltevassa paikassa … Creme fraiche -purkkihan on isompi, joten yksi just ja just riittää, mutta smetanaa ens kerralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *